fagnørd for undervisere

Er du underviser? Her kan du finde inspiration til Dine undervisningsforløb i artikler,
FORFATTERvideoer og cases, der hjælper med at omsætte fagbogen til undervisningen.

Fra fagbog til undervisning

Som underviser kan det være svært at holde sig ajour med den nyeste viden og cases, der er helt up-to-date.

Bliver du samtidig tildelt nye fag eller moduler, stiller det blot endnu højere krav til, at du hurtigt kan sætte dig ind i nyt stof, samt at du kan omsætte det nye stof til velformidlet og inspirerende undervisning for dine studerende.

Netop derfor har vi skabt Fagnørd for undervisere. Her vil vi – og vores forfattere – dele viden, cases og redskaber, som skal hjælpe med at omsætte fagbogen til undervisningen. Lad dig fx inspirere af forfattervideoer, -interviews og øvelser til undervisningen; eller tilrettelæg din undervisning med cases og faglige læseprøver. 

Savner du materiale til en bestemt fagbog fra Samfundslitteratur?  Skriv til os på fagnord@samfundslitteratur.dk

Hvad er formålet?

Stig Broström, professor emeritus ved DPU, er aktuel med bogen Mål og formål. Didaktiske pejlemærker i dagtilbud og skole. En bog, der egentlig kun skulle have heddet ”mål”, men som Stig insisterede på, skulle have et formål i titlen. Broström mener, at der har været...

3 spørgsmål til professoren: Knud Illeris

Fagnørd stiller tre spørgsmål til en bogaktuel professor. Denne gang er det læringsforskningens ‘grand old man’, Knud Illeris, der står for skud.

Mød os på Danmarks Læringsfestival!

Den 13. og 14. marts danner Bellacenteret rammen om et af Danmarks største inspirationsevents i undervisningsverdenen. Find Samfundslitteratur på stand 286 – vi byder bl.a. på oplæg med bogaktuelle Knud Illeris.

Få skrivelystne elever med situeret fremstilling

De fleste lærere kender situationen: alt for mange elever laver uinspirerende pligtskriv. Lær dine elever at skrive bevidst med situeret fremstilling som strategi.

Forfatter: ”Vi har brug for en ny tilgang til PR”

Få indblik i bogaktuelle Peter Jepsens model ’PR-huset’, der viser, hvordan traditionel PR kan forenes med de mange nye mediemuligheder.

Sådan får du tid til at skrive en fagbog

Få 16 forfatteres bedste tips til, hvordan du kan få frigjort mere effektiv skrivetid.

FÅ De forstyrrende skærme ud af undervisningslokalet

Undersøgelser viser, at digitale forstyrrelser skaber et dårligt undervisningsmiljø og ringere læring. Alligevel ses computere, tablets og smartphones i langt de fleste undervisningslokaler.

I KIG OP! Undervisning uden et blåt skær gør lektor Peter Holdt Christensen opråb mod ikke-relevant skærmbrug og understreger, hvorfor det er nødvendigt at tilbageerobre opmærksomheden i undervisningslokalet.

Hvad er formålet?

Stig Broström, professor emeritus ved DPU, er aktuel med bogen Mål og formål. Didaktiske pejlemærker i dagtilbud og skole. En bog, der egentlig kun skulle have heddet ”mål”, men som Stig insisterede på, skulle have et formål i titlen. Broström mener, at der har været...